Op weg naar de Noordkaap dag 19

23 mei 2024 - Näs bruk, Zweden

Vanmorgen lekker vroeg wakker en een stevig ontbijt genomen, daarna naar het station om wat kilometers in te korten. Na het kopen van een kaartje blijkt dat de SJ regionaal mij ook niet mee wil nemen en er komt geen andere trein.

Een aardige Zweed geeft de tip om naar Kolbäck te fietsen en daar de trein naar Sala te nemen. Zo gezegd zo gedaan. Het eerste stukje was vrij vlak, dankzij een app die volgens hem was die gratis. Dat klopte tot je hem de tweede keer wil gebruiken en dan is het kassa. Dan toch maar weer Maps met standje auto. In Sala vul ik eerst de tank weer en ga dan verder.

Onderweg ontdek ik dat mijn bidon weg is en ik weet zeker dat ik hem op mijn fiets had gelaten. Er loopt dus iemand triomfantelijk met met bidon rond en ik hoop op lelijke dingen voor hem of haar. Help niets maar het geeft een beter gevoel.  Uit Sala komend wordt ik, als "auto", over de weg nummer 70 gestuurd. Maar liefst 17 km. Ik heb het overleefd, maar ik had wel een paar keer benauwde momenten. Wel in een afdaling een record gevestigd, met 57 km/uur naar beneden zonder kleerscheuren. Dan kan ik van de 70 af en komen de leuke binnenwegen. Op en neer en slingeren als een liaan. Maar als alle dagen gaan zoals deze teken ik ervoor. Ook al is het eind minder.

Na binnenkomst en begroeting ga ik naar mijn stuga, met uitzicht, om uit te pakken en te douchen. Dan nog even berichten nakijken en dan ga ik eten. Heel Nederlands wat patat met twee frikadellen en uitjes. Voor erbij als dorstige fietser, een lekkere koude Fanta. Wat je een kind zoal niet gunt.

Ik ga straks nog even lopen om het meertje eens te bekijken. Niet te dicht bij  want de temperatuur van het water is nog maar 14°C.

Wie weet maak ik nog enkele leuke foto's.

Morgen is een rustdag, dus lekker wandelen en een tukkie doen.

Het thuisfront is morgen een stuk drukker, Marianne pakt de camper in en hoopt zaterdag te vertrekken.

Dan kan ik aftellen dat we samen verder optrekken.

1. Astrid:
    23 mei 2024
    He wat een belevenis weer vandaag, lekker met de trein, drink beker weg hoop dat je een reserve mee heb,
    . Het is zeker druk bij jullie thuis met inpakken van de camper. Tot de volgende blog
  2. Bob:
    23 mei 2024
    Je zal het vast hebben nagekeken.
    Maar misschien hen je wat meer aan de ANWB app.
    Met die app ontwijk je gravel en zand paden.
    Maar ook veilige fiets routes.
    Als je er niet uitkomt stuur mij dan een app.
    Ik probeer je dan te helpen.
    Marianne was blij dat de camper voor de deur stond.
    Ook voor haar schiet het eindelijk op.
    Ze mist je gewoon.
  3. John van der Poel:
    23 mei 2024
    Ik heb niet vertrouwen in de ANWB het enige waar zij op focussen is het het zuiden en vaste tripjes naar Scandinavië. Zo'n rondreis 8 to 15dagen. Dus of die app in Scandinavië helpt????
  4. Loek:
    24 mei 2024
    Zoveel onverwachte dingen toch, zoals treinen die je niet meenemen. Moeilijke wegen ed. Een hele opgave hoor!
    Maar straks samen.