Op weg naar de Noordkaap dag 22
Vanmorgen met Renske ontbeten. Daarna ging ze naar de kerk want ze is organiste en doet dit regelmatig. Ik blijf nog even lummelen en neem een voorschot op mijn alternatieve rustdag. Renske stelde voor met de trein naar de bestemming te gaan en zo toch een rustdag te hebben. Op weg naar de trein, waarvoor ik op tijd was vertrok, kwam ik hindernissen tegen zoals weg op brekingen. Maps heeft dat niet in de gaten gehad, maar daardoor volgde wel ongewenste vertraging. De lift bij het station hielp ook niet echt. Net een maatje te klein dus de fiets op het achterwiel en gaan. Alleen niet meer met zware bagage gerekend die van de fiets afgleed. Dan de lift uit worstelen en hulp krijgen van omstander. Een van hen is ook Nederlander. Dat hielp nog eens extra. Achterin de trein mocht instappen. Toen de conductrice kwam had ik net mijn eigen kaartje, digitaal, voor elkaar, maar mijn fiets moest ook een kaartje. Daarna wordt ik geholpen om de fiets goed te stallen, voor de verzekering. Als je uitstapt help ik je weer zei ze. Geweldig dat er zulke mensen zijn.
Na een uur kom ik dan aan in Gnarp en wordt de trein uitgeholpen en dan is het nog 5 minuten naar de jeugdherberg. Ik ben blijkbaar de enige gast en heb, ondanks de zeer kleine kamer, genoeg ruimte. Na even boodschappen doen voor morgen even een tukkie omdat het kan. Dan staat Per, de eigenaar, voor de deur en vraagt hoe het gaat. Prima dus. Maar jij doet toch iets om geld op te halen. Dan vertel ik mijn verhaal over de NVLE en waar ze voor staan en dat ik op deze manier probeer bekendheid te geven en geld in te zamelen voor het fonds. Per was onder de indruk en vroeg of hij ergens iets kon storten. Natuurlijk NVLEfonds.org aangegeven met een folder in het Zweeds. Ik vertelde dat ik op de terugweg weer hier zou komen. Als je voor je komt even laat weten dan krijg je de overnachting gratis. Dankjewel Per, dat is ook sponsoring. Hierna is het weer etenstijd en ik werk mijn chili con carne naar binnen. Lekker hoor. Nog even met Mariette geappt en zo vliegt de tijd om. Half tien, de zon is net onder gegaan en het koelt nu af. Er staat een olie, Er staat een verwarming op de kamer, het was van de week nog min 1. Overdag is het prima en dit is de Zweedse zomer. Lekker dan. Ik ben blij dat ik binnen slaap
Marianne heeft er vandaag lekker de vaart ingehad en heeft haar tocht tot Lensahn in Duitsland goed volbracht. Onweer regen, maar vooral veel zon was haar deel.
Heerlijk de avond zitten kletsen met Silke. Morgen een rustige dag, ik blijf in Lensahn om wat boodschappen te doen en misschien kan ik wat rust pakken. 's Avond gaan we naar het strand. De uitdaging om het onverwarmde buitenbad uit te proberen sla ik af. Water van 20 C trekt met echt niet. Flauw he?!
Astrid:26 mei 2024Wat een heerlijk verhaal weer. Mooie dingen leuke reacties en hulp endan nog het verhaal vertellen in het Zweeds uit komst een kippenvel momentje en wor dier voor is wow💪🏼💪🏼🥰🥰
Astrid:26 mei 2024Lang leven de auto correctie 🤣🤣🤣
Ilse beuse:26 mei 2024Goed dat je ook treint. Dan pak je ook rust en kan je lekker om je heen kijken naar de natuur. Truste voor straks
Christa:27 mei 2024HALLO JOHN ik vindt het erg leuk wat je schrijft , en wat maak je mooie foto's zo blijven wij op de hoogte van jullie reis ,wat fijn dat MARIAN ook goed opschiet met het rijden met de camper .